Συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία
Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΕΥΡΩΔΙΑΓΝΩΣΗ έχει σύμβαση με:
- ΕΟΠΥΥ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ (ΤΥΠΕΤ-ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΕΔΟΕΑΠ-OΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ), INTERAMERICAN MEDISYSTEM ANYTIME HEALTH MEDIKIDS BE WELL, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ-ALLIANZ, NN HELLAS(ΟΜΑΔΙΚΑ – ΑΤΟΜΙΚΑ- ΙΣΟΒΙΑ- ΠΡΟΑΣΦ), GENERALI-AXA, GENERALI ΑΤΟΜΙΚΑ, GENERALI ΑΤΟΜΙΚΑ, GENERALI ΟΜΑΔΙΚΑ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ, INTERASCO, GROUPAMA ( ΑΤΟΜΙΚΑ – ΟΜΑΔΙΚΑ – ΠΡΟΑΣΦ), ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ PRIVILEGE (BFS), AXA PPP UNITED SHIPPING, INTERAMERICAN ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ, EUROLIFE, EUROLIFE COSMOTE, INTERAMERICAN COSMOTE, COSMOTE CNP, NN HELLAS (ΠΡΩΗΝ METLIFE), ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ, ΤΕΑ - ΕΑΠΑΕ, HEALTH NET, NEW HEALTH SYSTEM
Εργάσιμες μέρες και ώρες
Δευτέρα-Πέμπτη | 08:00 - 19:00 |
Σάββατο-Κυριακή | Κλειστά |
Αιμοληψίες | 08:30-17:00 (Χωρίς ραντεβού) |
Επικοινωνία
Επιλέξτε έναν από τους ακόλουθους τρόπους επικοινωνίας
IN VIVO - ΣΠΙΝΘΗΡΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (γ-Camera)
Στο εργαστήριό μας πραγματοποιούνται οι εξής in-vivo (σπινθηρογράφημα) εξετάσεις :
Το σπινθηρογράφημα οστών είναι εξέταση της Πυρηνικής Ιατρικής κατά την οποία απεικονίζουμε και μελετάμε την μεταβολική κατάσταση των οστών, την ύπαρξη δηλαδή εστιών με αυξημένο ή και μειωμένο οστικό μεταβολισμό και όχι την ανατομία αυτών.
Πριν την εξέταση δεν απαιτείται καμία προετοιμασία. Η λήψη τροφής δεν αντενδείκνυται.
Το ραδιενεργό φάρμακο χορηγείται ενδοφλέβια και μετά τουλάχιστον 2 ώρες από την χορήγηση εκτελείται η εξέταση. Το διάστημα αυτό ο εξεταζόμενος παραμένει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εργαστήριο της Πυρηνικής Ιατρικής. Ο ασθενής ενθαρρύνεται να ενυδατωθεί με 2-4 ποτήρια νερό ή χυμό και να ουρήσει όσο πιο συχνά μπορεί.
Παρενέργειες και αλλεργίες δεν παρατηρούνται.
Είναι καλό ο υπό εξέταση ασθενής να προσκομίζει σχετικές ακτινογραφίες , CT, μαγνητικές ή και παλαιότερο σπινθηρογράφημα αν υπάρχει προς σύγκριση.
Σε περίπτωση γαλουχίας ο θηλασμός θα πρέπει να διακόπτεται για 24 ώρες.
Καλό είναι να αποφεύγεται η άμεση επαφή με μικρά παιδιά και εγκυμονούσες για 24 ώρες.
ΚΥΡΙΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΠΙΝΘΗΡΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ ΟΣΤΩΝ
- Διερεύνηση ασθενών με γνωστή πρωτοπαθή κακοήθεια για τυχόν οστικές μεταστάσεις και παρακολούθηση της πορείας της νόσου.
- Έλεγχος μεταβολικών οστικών παθήσεων.
- Διερεύνηση ορισμένων καλοήθων οστικών παθήσεων, π.χ. οστεοειδές οστέωμα.
- Εκτίμηση κακώσεων/ καταγμάτων σε κακοποιημένα παιδιά.
- Εκτίμηση οστικών έμφρακτων σε ασθενείς με δρεπανοκυτταρική αναιμία.
- Διάγνωση οστικών φλεγμονών.
Άμεση ραδιοϊσοτοπική κυστεογραφία
Η μελέτη αναδεικνύει την ύπαρξη παλινδρόμησης ούρων από την ουροδόχο κύστη προς τους νεφρούς, γεγονός που δυνατόν να προκαλεί ουρολοίμωξη ή πυελονεφριτιδικές αλλοιώσεις σε ορισμένα παιδιά.
Η εξέταση γίνεται μόνο μετά από εντολή κλινικού ιατρού και ποτέ σε περίοδο ενεργού ουρολοιμώξεως.
Στα αγόρια βρέφη ο πρώτος έλεγχος για παλινδρόμηση συνιστάται να εκτελείται με ανιούσα ουρηθροκυστεογραφία (κλασική ακτινολογική).
Την προηγούμενη της εξέτασης και για 3 συνεχόμενες μέρες το παιδί συνιστάται να καλύπτεται με αντιβιοτική αγωγή.
Την ημέρα της εξέτασης δεν απαιτείται νηστεία.
Η εξέταση αρχίζει άμεσα με καθετηριασμό της ουροδόχου κύστης του παιδιού.
Παρενέργειες ή αλλεργίες δεν παρατηρούνται.
Μετά το πέρας της εξέτασης, το παιδί δεν παρουσιάζει υπολειπόμενη ραδιενέργεια και συνεπώς συνυπάρχει ελεύθερα και συναναστρέφεται άλλα παιδιά ή μέλη της οικογένειας χωρίς περιορισμούς. Σημειώνεται ότι η ακτινοβόληση είναι 100 φορές λιγότερη από την λαμβανόμενη μετά από ακτινολογική κυστεογραφία.
Έμμεση ραδιοϊσοτοπική κυστεογραφία
Γίνεται δυναμικό σπινθηρογράφημα νεφρών και στη συνέχεια μελέτη για κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση ούρων κατά τη φάση ουρήσεως. Προϋπόθεση για την επιτυχή εκτέλεση της εξέτασης είναι η δυνατότητα συνεργασίας του παιδιού(συνήθως παιδιά μεγαλύτερα των 4 χρονών). Για την εξέταση δεν απαιτείται καθετηριασμός της ουροδόχου κύστεως.
Ουδεμία προετοιμασία απαιτείται εκτός καλής ενυδάτωσης του παιδιού προ της εξέτασης.
Χορηγείται ενδοφλέβια μικρής ποσότητας Tc99m MAG-3 και εκτελείται δυναμικό σπινθηρογράφημα.
Μετά το τέλος του σπινθηρογραφήματος το παιδί τοποθετείται κατάλληλα προς ούρηση και εκτελείται καταγραφή κατά την φάση της ούρησης. Η φάση της ούρησης, είναι δυνατόν να επαναληφθεί για μία ακόμη φορά, αφού προηγηθεί η λήψη υγρών και η ενυδάτωση του παιδιού.
Παρενέργειες ή αλλεργίες δεν παρατηρούνται.
Μετά το τέλος της εξέτασης το παιδί καλό είναι να αποφεύγει την επαφή με εγκυμονούσες γυναίκες ή και μικρά παιδιά για διάστημα 12 ωρών.
Σπινθηρογράφημα Μεκελείου Αποφύσεως Με Τεχνήτιο 99m
Η εξέταση εκτελείται με σκοπό την διαπίστωσης της ύπαρξης μεκέλειας απόφυσης.
Η μεκέλειος απόφυση είναι συγγενής ανωμαλία και απαντάται σε συχνότητα 1-3% του γενικού πληθυσμού.
25-40% των ανθρώπων που έχουν μεκέλειο απόφυση θα παρουσιάζουν συμπτώματα κύρια την πρώτη δεκαετία της ζωής τους όπως κοιλιακό πόνο, αιμορραγία, απόφραξη, φλεγμονή ή και διάτρηση.
Το παιδί θα πρέπει να είναι νηστικό τουλάχιστον 4 ώρες προ της εξέτασης.
Χορηγείται ενδοφλέβια μικρή ποσότητα ραδιοφαρμάκου και αμέσως ξεκινάει η απεικόνιση του παιδιού για μια σχεδόν ώρα.
Καθ’ όλη την διάρκεια της εξέτασης το παιδί παραμένει νηστικό.
Παρενέργειες ή αλλεργίες δεν παρατηρούνται.
Μετά την εξέταση αποφεύγεται η άμεση επαφή με εγκυμονούσες και μικρά παιδιά για 12 ώρες.
Σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού ή μελάνωμα του δέρματος είναι πολύ σημαντικό, για την σταδιοποίηση της νόσου και του περαιτέρω σχεδιασμού της θεραπείας του, να έχουμε πληροφορίες για την «καθαρότητα» των επιχωρίων λεμφαδένων.
Ο φρουρός λεμφαδένας (Φ.Λ.) είναι ο πρώτος λεμφαδένας που θα δεχθεί την λέμφο μετά την πρωτοπαθή κακοήθη εστία, είναι δηλαδή ο πρώτος «σταθμός» εξάπλωσης της νόσου. Κατά συνέπεια είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός του Φ.Λ. για την εν συνεχεία εξέταση της κατάστασής του στο παθολογοανατομικό εργαστήριο.
Με την χορήγηση ενδομαστικώς ή ενδοδερμικώς αντίστοιχα μικρής ποσότητας ειδικού ραδιοφαρμάκου περί την βλάβη ή τομή, μελετάμε την πορεία του φαρμάκου και την καθήλωση αυτού στον πρώτο ή πρώτους λεμφαδένες της περιοχής, τους οποίους και επισημαίνουμε έτσι ώστε να μπορέσει ο χειρουργός την ίδια μέρα ή την επόμενη να τους εντοπίσει και αφαιρέσει και να τους αποστείλει στο παθολογοανατομικό εργαστήριο, το οποίο επισήμως θα μας δώσει πληροφορίες για την καθαρότητα ή όχι των λεμφαδένων, πληροφορία σημαντική για τη σταδιοποίηση και τον σχεδιασμό της περαιτέρω θεραπείας του ασθενούς.
Παρενέργειες ή αλλεργίες δεν παρατηρούνται.
Ουδεμία προετοιμασία για την μελέτη απαιτείται.
Μετά την μελέτη ο ασθενής οδηγείται στο χειρουργείο για την αφαίρεση του φρουρού λεμφαδένα και αφαίρεση της βλάβης (για καρκίνο του μαστού) ή ευρύτερη εκτομή για μελάνωμα δέρματος.
Μετά το χειρουργείο, δεν παρατηρείται ουδεμία σχεδόν ποσότητα υπολειπόμενης ραδιενέργειας στον ασθενή.